Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Μαχαίρι σε συντάξεις και νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό

   Περικοπές σε συντάξεις και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μηνός. Eπίσης αναμένεται να μειωθεί στο μισό η δεύτερη σύνταξη που λαμβάνουν οι 600.000 διπλοσυνταξιούχοι, ενώ εξετάζεται να μπει νέο μαχαίρι στις συντάξεις άνω των 1.600 ευρώ.
    Στην κατηγορία αυτή ανήκουν περίπου 400.000 συνταξιούχοι.
Τα σενάρια που μελετώνται για   νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι δύο:
  • Να αυξηθεί το γενικό όριο ηλικίας από τα 65 στα 66 έτη και να ανασταλεί ώς το 2015 η απονομή πρόωρων συντάξεων.
  • Να μην αυξηθεί το όριο ηλικία πάνω από τα 65 έτη, αλλά να καταργηθούν διά νόμου από την 1η Ιανουαρίου 2013 όλες οι εξαιρέσεις και δυνατότητες συνταξιοδότησης κάτω των 65 ετών.
    Οι αλλαγές δεν θα θίγουν όσους είναι ασφαλισμένοι προ του 1983 και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση 35ετίας ή όσους ασφαλίστηκαν μέχρι το 1993 και συμπληρώνουν 37 χρόνια ασφάλισης.
     «Το πακέτο με τα μέτρα που παρουσιάζει η τρικομματική συγκυβέρνηση μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτο, περιλαμβάνοντας νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
    «Υπάρχει δίκαιη διέξοδος από την κρίση και αυτή περνάει μέσα από την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και την εφαρμογή ενός εναλλακτικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάταση της οικονομίας με αναδιανομή του πλούτου, βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: