Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Νέο μοντέλο εφεδρείας επεξεργάζεται η κυβέρνηση

   Η κυβέρνηση θα επαναφέρει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους στην προσπάθειά της να επιτύχει περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-14, είπαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι την Πέμπτη.
   «Το σχέδιο της εφεδρείας θα προχωρήσει», είπε στο Reuters ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Την προηγούμενη φορά απλά δεν εφαρμόστηκε», πρόσθεσε.

   «Αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να μην φέρει δραματικές και άμεσες εξοικονομήσεις (δαπανών), αλλά θα προσδώσει αξιοπιστία σε όλες τις προσπάθειές μας για μεταρρυθμίσεις», είπε δεύτερος αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.
    «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος (στην εργασιακή εφεδρεία)», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τρίτη.   «Αποδείχτηκε ότι στο μέτρο που εφαρμόστηκε η εργασιακή εφεδρεία ήταν ένα φιάσκο. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με ένα φιάσκο». 
    Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να μειώσει τον αριθμό των συμβασιούχων του Δημοσίου, επιχειρώντας εξορθολογισμό των αναγκών της σε όλα τα υπουργεία και τους οργανισμούς, είπαν οι αξιωματούχοι.
    «Πρέπει να βρούμε τα 11,5 δισ. ευρώ γιατί χωρίς αυτά, δεν θα υπάρξει νέα δόση», είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, υποδηλώνοντας ότι η ανάγκη να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας θα κάμψει κάθε αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: