Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τα Γερμανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη του Σαμαρά στο Βερολίνο



-  Suddeutsche Zeitung :      Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνοη Suddeutsche Zeitung αναφέρεται στην απελπιστική κατάσταση που έχει φέρει τους Έλληνες πολίτες η οικονομική κρίση, τονίζει ωστόσο πως η στάση της Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να εξαρτηθεί από την επικείμενη έκθεση της Τρόικας για την πορεία μείωσης του ελληνικού ελλείμματος. «Πρώτα η έκθεση της Τρόικας και μετά βλέπουμε», αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας.
  -  Spiegel : To Γερμανικό περιοδικό Spiegel χαρακτηρίζει «επαιτεία» την επίσκεψη Σαμαρά, παρομοιάζοντάς τον με τον διάσημο Βρετανό οικονομολόγο Τζον Μέιναρντ Κέινς, ο οποίος μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ζητούσε δάνειο από τις ΗΠΑ, ώστε η βρετανική οικονομία να μην οδηγηθεί σε πτώχευση. «Πριν από 67 χρόνια ένας πολύ διάσημος οικονομολόγος είχε προχωρήσει σε μια παρόμοια επαιτεία». Το άρθρο σημειώνει πως η ύφεση στη Βρετανία το 1945 ήταν μικρότερη από ότι την Ελλάδα το 2011. 
  -  Handelsblat : H  οικονομική εφημερίδα Handelsblat με τίτλο «Ο Σαμαράς δαγκώνει μια Μέρκελ από γρανίτη» σημειώνει : «Ο Σαμαράς ζητά αέρα για να αναπνεύσει η χώρα του. Όσον αφορά όμως το αίτημα για παράταση στο χρόνο δημοσιονομικής προσαρμογής, ο περήφανος Έλληνας συναντά την άρνηση της Μέρκελ, τουλάχιστον προς το παρών». 
   -  Frankfurter Allgemeine Zeitung : Μια «νέα καλή αρχή» ήταν σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine η συνάντηση της Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά. 
     «Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας, η Καγκελάριος όμως κατέστησε σαφές ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά μέχρι να αποδειχθεί ότι η στήριξη αυτή άξιζε τον κόπο», επισημαίνει η εφημερίδα.
   -  Focus :   Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει περισσότερο χρόνο επειδή η χώρα του βρίσκεται πέραν από το όριο του πόνου. Αλλά, μερικές από τις περικοπές που έχουν επιβληθεί έχουν αρχίσει σιγα-σιγά, να αποδίδουν καρπούς», σχολιάζει το Focus On Line.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: