Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Φρανσουά Ολάντ : «Η Ελλάδα είναι και πρέπει να μείνει στο ευρώ»

Φρανσουά Ολάντ και Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο των Ηλυσίων   Στήριξη στην Ελλάδα με το μήνυμα ότι «είναι και θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ» προσέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατόπιν της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Παρίσι, παραπέμποντας σε αποφάσεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου και αφού θα έχει προηγηθεί η έκθεση της τρόικας και θα επιβεβαιώνει ότι εκπληρώνονται οι δεσμεύσεις της χώρας.                      
     Κατόπιν της συνάντησης  με τον Αντώνη Σαμαρά  στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι πρέπει να σιγουρευτούμε πως δεν θα χρειαστεί να τεθεί ποτέ ξανά το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος.

     «Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει στο ευρώ» επισήμανε ο κ. Ολάντ, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η χώρα θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της στην εφαρμογή των οικονομικών μέτρων και των μεταρρυθμίσεων, με τρόπο που -όπως επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος- μπορεί να αντέξει ο ελληνικός λαός.
     «Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει και θα καταφέρει» τόνισε, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: