Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ανακοινώνονται εντός Αυγούστου το πακέτο των μέτρων

  Την επί της ουσίας εκκίνηση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την κατ' αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά την κρίσιμη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων την Τετάρτη για το περίγραμμα του πακέτου.
     Κατά την τεταμένη συζήτηση προκρίθηκε, τελικά, η γραμμή του πρωθυπουργού να δρομολογηθεί άμεσα το πακέτο των μέτρων, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Αυγούστου.
    «Ο Πρωθυπουργός εισηγήθηκε ότι πρέπει να γίνει δεκτή, ως αναγκαία προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τη δυνατότητα περαιτέρω διαπραγμάτευσης, η περικοπή των δημοσίων δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ. 

     Η εισήγηση αυτή έγινε αποδεκτή» είπε ο κ. Στουρνάρας.
     Σε ερώτηση πότε θα εξειδικευτούν τα μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών απάντηση ότι «τώρα θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με την τρόικα», ενώ για το εάν παραμένουν οι κόκκινες γραμμές, είπε:

    «Δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή διότι επεξεργαζόμαστε το πακέτο. Σας είπα ότι ο βασικός σκοπός είναι η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων».
      Η πρώτη, μετά τη σύσκεψη, συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα για τα μέτρα ορίστηκε για τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης.
     Επίσης, ως την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξουν δύο ακόμα συναντήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: