Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Θυροκολλήθηκε το διάταγμα για διάλυση της Βουλής

Έμβλημα ή λογότυπο.  Θυροκολλήθηκε στη Βουλή, το προεδρικό διάταγμα για την διάλυσή της και την προκήρυξη εκλογών για την 6η Μαΐου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «εξαιρετικής σημασίας εθνικά θέματα». 
  Ο φρούραρχος της Βουλής παρέλαβε το σχετικό έγγραφο και το θυροκόλλησε έξω από την πύλη της Βουλής. Σε αυτό αναφέρεται ότι έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις του άρθρου 41 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος και την πρόταση της κυβέρνησης που εγκρίθηκε από το σημερινό υπουργικό συμβούλιο για την ανανέωση της λαϊκής εντολής, «διαλύουμε την Βουλή της ΙΓ’ περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας και καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή βουλευτών την 6η Μαίου 2012 και συγκαλούμε την Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 17η Μαίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ.». 
  Το Προεδρικό Διάταγμα έχει τον αριθμό 40 και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. ΦΕΚ 90, τεύχος πρώτο), ενώ υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ.Παπούλια, τον Πρωθυπουργό κ. Λ.Παπαδήμο και όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: