Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Πολ Τόμσεν - ΔΝΤ : «Πιάστε τη φοροδιαφυγή αλλιώς νέα μέτρα»


«Πιάστε τη φοροδιαφυγή αλλιώς νέα μέτρα»   Η αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στην Ελλάδα, απειλεί την υλοποίηση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της χώρας μας σύμφωνα με τον Πολ Τόμσεν.
   Σε συνέδριο του ΔΝΤ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, ο εκ των επικεφαλής της τρόικας εξέφρασε την άποψη ότι εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να περιορίσει την φοροδιαφυγή και ταυτόχρονα να υλοποιήσει άμεσα τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία της, απειλείται με νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και αποτυχία του προγράμματος διάσωσης.
   «Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το πρόγραμμα θα επιτύχει αν δεν βελτιωθεί η εφορία. Αυτό είναι το σημείο κλειδί στο οποίο έχουμε αποτύχει», τόνισε ο κ. Τόμσεν και συμπλήρωσε:
   «Αν οι ελληνικές αρχές δεν κινηθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το πρόγραμμα δεν θα επιτύχει». Μάλιστα προειδοποίησε ότι θα απαιτηθούν νέες θυσίες και μειώσεις κοινωνικών παροχών για τους πολίτες.
   Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις επικείμενες ελληνικές εκλογές, ανέφερε ότι τα δύο κόμματα στήριξαν το πρόγραμμα και τόνισε ότι : «Οι εκλογές θα δοκιμάσουν τη στήριξη αυτή στο πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: