Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ε. Βενιζέλος : «Εκτός πραγματικότητας ο κ. Σαμαράς»

  Νέα επίθεση στον κ. Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή ερώτηση από τη τηλεοπτική του συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας, για το εάν εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα. 
  Ο κ. Ευ. Βενιζέλος απάντησε πως αυτό που είπε ήταν πως όλοι οι αριθμοί και όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι είναι πιο εύκολο να είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ παρά η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτη και αυτοδύναμη. 
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε πως αν ο κ. Σαμαράς κατάλαβε το αντίστροφο, προφανώς μειώνονται οι δυνατότητες επαφής με την πραγματικότητα. 
    Για τη μετεκλογική συνεργασία ο κ. Βενιζέλος σχολίασε πως: «Αν ο κ. Σαμαράς εγκαταλείψει την πολιτική του κομματικού εγωισμού, την αδιέξοδη και εκτός πραγματικότητας στρατηγική της κομματικής αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας. 
   Αν ο κ. Σαμαράς ισορροπήσει, πάψει να παλινδρομεί και διατυπώσει μια υπεύθυνη θέση όπως αυτή που διατυπώνουμε εμείς, αν αντιληφθεί ότι η χώρα δεν κυβερνιέται παρά μόνο με συστράτευση όλων των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων, αν αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιβάλλει τον εαυτό του ως πρωθυπουργό αλλά να μπορούν συζητηθούν όλα τα ονόματα, φυσικά χωρίς καμία προκατάληψη -εγώ δεν έχω καμία προκατάληψη για κανένα όνομα αλλά με ενδιαφέρει η πλατφόρμα ο στόχος και η στρατηγική-, τότε όλα μπορούν να γίνουν. 
   Δείτε πόσα ''αν'' υπάρχουν και με ποιον διαφορετικό τρόπο πρέπει να σκέφτεται ο κ. Σαμαράς για να μπορεί να πάρει μέρος σε αυτή τη συζήτηση. Γιατί τώρα έχει αυτοαποκλειστεί από αυτή τη συζήτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: