Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Γιάννης Μανιάτης - Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Αργολίδας ΠΑΣΟΚ

  Φίλες και Φίλοι,
  Στις 6 Μαΐου διεξάγονται οι πιο κρίσιμες εκλογές στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Η συμμετοχή και η θετική ψήφος δεν είναι μόνον δημοκρατικό δικαίωμα αλλά και καθήκον προς την πατρίδα και τις επόμενες γενιές.
   Όπως έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ «Η γενιά μας θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις κακές πράξεις των ανήθικων ανθρώπων, αλλά για την αποτρόπαιη σιωπή των καλών ανθρώπων».
   Όλοι στο ΠΑΣΟΚ, με πρώτο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δίνουμε τη μάχη της Αυτοδύναμης Ελλάδας. Κι αυτό σημαίνει:
   - Ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική, κόντρα στην απομόνωση που ιστορικά την έχουμε πληρώσει ακριβά.
   - Παραγωγική Ελλάδα, με καινοτομία, γνώση και ανταγωνιστικότητα, κόντρα στον παρασιτισμό και τη λαφυραγώγηση των φορολογουμένων, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων.
   - Αξιοποίηση του εθνικού φυσικού και ορυκτού πλούτου, κόντρα στην αδράνεια και τις φοβίες του παρελθόντος, με διαφανείς διαδικασίες και με μεγιστοποίηση των ωφελειών του ελληνικού δημοσίου και των τοπικών κοινωνιών.
   - Παιδεία σύγχρονη και δημιουργική, κόντρα στην απαξίωση των νέων ανθρώπων και των ονείρων τους για τη ζωή.
    Ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης ξεκινώντας από την αγροτική παραγωγή.    

   Ένα μοντέλο προσανατολισμένο στο μεγαλύτερο, ανεκμετάλλευτο εθνικό ενεργειακό μας κοίτασμα, την   Εξοικονόμηση Ενέργειας, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού πλούτου με σεβασμό στο περιβάλλον. 
   Το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο δεν είναι πολυτέλεια. Δεν είναι καν επιλογή. Είναι μονόδρομος για τη μετάβαση στην Ελλάδα της «επόμενης μέρας».
   Υπηρέτησα αυτό το όραμα από το 2009 έως σήμερα από τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 

   Θέλω να πιστεύω ότι βοήθησα στο μέτρο των δικών μου δυνάμεων την πατρίδα μου. 
   Με τις πολιτικές που υλοποιήθηκαν και την αποφασιστικότητα που επιδείχθηκε, η Ελλάδα σήμερα μπορεί να βέβαιη πως: Πετρέλαια Υπάρχουν.
   Έχουμε για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας την ευκαιρία να αναδείξουμε την ενέργεια, τους δικούς μας υδρογονάνθρακες αλλά και το σύνολο του ορυκτού μας πλούτου σε βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και μείωσης των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. 
   Υπάρχει μια αραβική παροιμία που λέει πως «τέσσερα πράγματα δεν επιστρέφουν ποτέ: τα λόγια που ειπώθηκαν, το βέλος που εκτοξεύτηκε, η ζωή που πέρασε και η ευκαιρία που χάθηκε». Για πρώτη φορά στο χώρο της ενέργειας και του ορυκτού πλούτου δεν μετράμε χαμένες ευκαιρίες, αλλά κερδισμένες επιτυχίες. 
   Η τιτάνια αυτή προσπάθεια απαιτεί συνέχεια και συνέπεια. Σε όλα τα μέτωπα. Η μάχη του μέλλοντός μας πρέπει να κερδηθεί από μας, για τα παιδιά μας.
   Δίνω τον προσωπικό μου αγώνα ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αργολίδας. Προσπάθησα να εργαστώ για την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που προκύπτουν στο μέσο της κρίσης, για τη θεμελίωση μιας μακρόπνοης αναπτυξιακής πορείας της Αργολίδας, με όρους βιωσιμότητας. 

   Προχωρήσαμε επιτέλους, ανάμεσα στα άλλα, κάποια μεγάλα και σημαντικά, όπως την υλοποίηση του μεγάλου έργου του Αναβάλου σε όλη την Αργολίδα, τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού, την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου, τη θεσμοθέτηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Άργους, τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και την ανακύκλωση.
   Στόχος της πολιτικής μου ήταν και είναι η ενεργοποίηση όλων των φορέων και η συνεργασία με την κοινωνία, ώστε να κάνουμε την Αργολίδα πρότυπο και παράδειγμα αναφοράς για την περιφερειακή ανάπτυξη. 
   Να καταστεί ξεχωριστή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Να αποκτήσει τη δική της ισχυρή ταυτότητα, στον πολιτισμό, τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, την επιχειρηματικότητα.
     Φίλες και Φίλοι,
   Η χώρα δεν πρέπει να περάσει άλλες περιπέτειες. 

   Στις 6 Μαΐου μπορεί και πρέπει να εκφραστεί η μεγάλη εθνική συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, διασφαλίζοντας σταθερή διακυβέρνηση, ασφάλεια και ελπίδα για τον Έλληνα, αξιοπρέπεια και αξιοπιστία για την Ελλάδα.

Γιάννης Μανιάτης
Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: