Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Αντεπίθεση Βενιζέλου με γραμμή ευθύνης και προοπτικής για τη χώρα

  Μέσα σε τρεις εβδομάδες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει ότι είναι σε θέση να αποκλείσει την ακυβερνησία και να εγγυηθεί την «επόμενη ημέρα».
  Μέσα σε τρεις εβδομάδες το κόμμα καλείται να ξεπεράσει τον κακό εαυτό του, να «ξανασυναντηθεί» με τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του 2009, να αναγνωρίσει τα λάθη του και να πείσει ότι μπορεί να διεκδικήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις. 
   Ο αρχηγός του, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναλαμβάνει εκ των πραγμάτων να φέρει εις πέρας τη δυσκολότερη ίσως «αποστολή» από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ: να διατηρήσει όρθιο το κόμμα στην κρισιμότερη μάχη, προσπαθώντας μέχρι την ύστατη... ώρα, πριν από το άνοιγμα της κάλπης, να προσελκύσει και να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους «αμφίθυμους» ψηφοφόρους.
   Γνωρίζει καλά ότι ο δικομματισμός έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα λόγω της στήριξης του μνημονίου -με το ΠΑΣΟΚ να... προηγείται στις ζημίες και να βάλλεται πανταχόθεν και για τη διετή διακυβέρνηση- αντιλαμβάνεται ωστόσο ότι το «βουβό κύμα» που αποκαλύπτεται στα γκάλοπ (μόνο 3 στους 10 ερωτηθέντες απαντούν χωρίς... σκέψη) δεν φέρνει απαραίτητα κακούς οιωνούς για το κόμμα του. 
   Ουδείς άλλωστε από τους δημοσκόπους μπορεί να απαντήσει με σιγουριά για την κυρίαρχη τάση των αναποφάσιστων και των «θυμωμένων» πολιτών. Το ίδιο κλίμα εισπράττουν στην πράξη βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις καθημερινές επαφές που έχουν με πολίτες, οι οποίοι παραμένουν αποφασισμένοι να «τιμωρήσουν» - αρκετοί εξ αυτών όμως, όταν προχωρά η κουβέντα, ενδιαφέρονται να μάθουν αν το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να αποκλείσει την ακυβερνησία και να εγγυηθεί τους όρους για την «επόμενη ημέρα». 
   Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην υπεύθυνη «γραμμή», που παραπέμπει σε διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και σε ενδεχόμενα νέα μέτρα από την επομένη των εκλογών και δη τον Ιούνιο, που πρέπει να ψηφιστεί το νέο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα. 
   Οι εκλογές αυτές δεν μπορεί να είναι... επιδείξεις λαϊκισμού λένε χαρακτηριστικά στην Ιπποκράτους, προσπαθώντας στην πραγματικότητα να απαντήσουν στα έωλα σχόλια της Νέας Δημοκρατίας, που επιδίδεται στις συνεχείς κυβιστήσεις.
    Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι, έχοντας έτοιμη δέσμη επιχειρημάτων, πρέπει όλοι, από τον αρχηγό μέχρι το τελευταίο ενεργό στέλεχος, να βγουν στην επίθεση προς τα άλλα κόμματα και κυρίως προς αυτά που στην ουσία «βάζουν σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: