Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Το «κλειδί»για την επιτυχία το έχει η παράταξη

Βενιζέλος: Δεν θέλουμε στη Βουλή το βάδισμα της χήνας  «Στο εσωτερικό της παράταξής μας βρίσκεται το '' κλειδί '' των εκλογών της 6ης Μαΐου.
  «Καλώ τους οπαδούς της παράταξής μας να συσπειρωθούν στην εθνική μας προσπάθεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στην Πάτρα.
   Η πρόταση του ΠαΣοΚ είναι η μόνη που χαράζει μια ασφαλή πορεία εξόδου από την κρίση, είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ κάλεσε ακόμα μια φορά τους πολίτες να αναδείξουν το Κίνημα πρώτη δύναμη στις εκλογές ώστε να πάρει την διερευνητική εντολή για να δημιουργήσει μια συμμαχία «φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».       
   Επίσης επανέλαβε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στις 7 Μαΐου, όπως «πολλοί σκέπτονται, δηλαδή μια κυβέρνηση σαν του Λουκά Παπαδήμου, ένα ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί και οι άλλοι που είναι ''δωρεάν μάγκες''».
   Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι η κυβέρνηση του Κινήματος αναγκάστηκε να πάρει τα μέτρα που πήρε, πικραίνοντας τον λαό, αλλά, όπως σημείωσε «έπρεπε να προστατεύσουμε το έθνος» και πρόσθεσε ότι μπορούσαμε «να αποδράσουμε εύκολα με εκλογές νωρίτερα, όπως ο κ. Καραμανλής», αλλά καταφέραμε να «διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο για την χώρα». 
   Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τους κ.κ. Αντ. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή που δεν «είπαν ούτε μια λέξη» για όσα συνέβησαν την περίοδο 2004-2009, «τα έξι από τα δέκα χρόνια που είμαστε στο ευρώ», ενώ επικρίνοντας τον κ. Σαμαρά για την στάση του στο θέμα του ''ντιμπέιτ'', τον κάλεσε «για μια τηλεοπτική συζήτηση μαζί του». 
   Στην συγκέντρωση της Πάτρας, ήταν παρόντες ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αρχή της ομιλίας του, στους ιστορικούς δεσμούς του Κινήματος με την πόλη των Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου.
    Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Αχαΐα με τα μαρτυρικά Καλάβρυτα ξέρει τι σημαίνει αγώνας κατά του φασισμού και υπογράμμισε ότι δεν θέλουμε την είσοδο στην Βουλή ατόμων με το «βάδισμα της χήνας και χιτλερικούς χαιρετισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: