Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Κριστίν Λαγκάρντ : «Η συνεργασία πολιτών-πολιτικών θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα»


«Οι Έλληνες ήταν γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν»  Μιλώντας ακόμη μία φορά για την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε σε ομιλία της στο Brookings Institute ότι οι πολιτικοί και οι πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την κρίση.
   «Η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο έκανε σημαντικά βήματα προόδου. Και είναι η συνέχιση της συνεργασίας πολιτικών και πολιτών που θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το τέλμα» πρόσθεσε.
   Είπε ακόμη ότι η διεθνής κοινότητα θα εκλάβει ως θετικό δείγμα κάθε πρόοδο στον τομέα της συλλογής φόρων και της προώθησης των μεταρρυθμίσεων.
   Η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιδεινωθεί η κρίση στην Ευρώπη και ζήτησε να αυξηθούν οι πόροι του ΔΝΤ, ώστε ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά του, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι κατά τη διάσκεψη της G20 θα υπάρξει πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα.
   «Ένα πιο ισχυρό τείχος προστασίας θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση ενός κύκλου προστασίας για κάθε χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
   Μίλησε ακόμη για το τεράστιο ανθρώπινο κόστος που έχει προκαλέσει η κρίση και απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: