Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ντόρα-Σαμαράς: Από μακριά και... αντίπαλοι

  Όσοι κινούνται  στο χώρο της κεντροδεξιάς και συνομιλούν με κεντρικούς «παίκτες» του συστήματος γνωρίζουν ότι ο «πάγος» μεταξύ του κ. Αντ. Σαμαρά και της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη δεν έχει λιώσει. Οι πληγές όχι μόνο δεν έχουν κλείσει, αλλά παραμένουν ανοικτές. Όσοι είχαν ψευδαισθήσεις για τη μεγάλη επιστροφή διαψεύδονται. Αρκετοί που προσπαθούσαν να διαμορφώσουν συνθήκες για να γίνει πράξη ο… «μεγάλος συμβιβασμός» βλέπουν το σενάριο να μην υλοποιείται.
Η αναφορά του κ. Σαμαρά – που θεωρήθηκε μήνυμα πανστρατιάς και κάλεσμα συστράτευσης – δεν βρήκε ανταπόκριση από την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη, δείχνοντας ότι δεν έχει διάθεση επιστροφής και θέλοντας να σταματήσει τα σενάρια, παρέπεμψε ακόμα και στο 1993, περίοδο κατά την οποία επήλθε η πτώση του κ. Κ. Μητσοτάκη και της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ. Η ανταπάντηση ήταν άμεση από την κυρία Μπακογιάννη που θυμήθηκε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και επικαλέστηκε μέχρι και τον τότε στενό πολιτικό φίλο του κ. Σαμαρά, τον κ. Γ. Συμπιλίδη.
  «Το κάλεσμα δεν με αφορά, δεν τραυμάτισα εγώ την παράταξη, αλλά διεγράφην γιατί υπήρξα πρωτοπόρος σε μία πολιτική» είπε η κυρία Μπακογιάννη και συμπλήρωσε, δείχνοντας διάθεση – όπως ανέφερε και το Βήμα της Κυριακής – να σταματήσει η συζήτηση: 
   «Ο κ. Σαμαράς προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που όντως τραυμάτισαν την παράταξη όπως ο κ. Συμπιλίδης που θέλει να είναι υποψήφιος στο Κιλκίς και που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: