Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου - «Διάβημα» προς Fitch και Moody's

Κατόπιν εντολής του Γ. Παπανδρέου ο Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε «διάβημα» στους οίκους Fitch και Moody's
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού κ.Γ. Παπανδρέου, ο υπουργός οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου έκανε «διάβημα» στους οίκους Fitch και Moody's, ζητώντας τους να αποφύγουν τη λήψη αποφάσεων για τη χώρα μας πριν ενημερωθούν επισήμως από την κυβέρνηση.
   Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες και ο Λ. Παπαδήμος, ο οποίος είχε ενημέρωση από πρώτο χέρι καθώς βρέθηκε στις ΗΠΑ.
   Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν πως οι κερδοσκόποι δεν έχουν ακόμη παραιτηθεί από την προσπάθειά τους να βγάλουν χρήματα από τη χώρα μας. Και αυτό παρά το ότι βρίσκεται εκτός αγορών.
   Στο πλαίσιο αυτής της θεώρησης, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει τους μεγάλους οικονομικούς οίκους προ των ευθυνών τους. Καθώς δεν αποκλείεται κάποια στιγμή η Ελλάδα να κινηθεί και νομικά, αν θεωρήσει πως θίγεται από το παίχνιδι που βλέπει να παίζεται στις πλάτες της.
  Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου θεωρεί τις συγκεκριμένες κινήσεις απαραίτητες, δεδομένου του στόχου που έχει θέσει για να γυρίσει η Ελλάδα στις αγορές το συντομότερο δυνατόν. Βέβαια, ξέρει πως για να το πετύχει θα χρειαστεί τη βοήθεια της Ενωσης, η οποία θα πρέπει να προστατέψει τα μέλη της από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχονται εξαιτίας και του ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: