Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Γ.Μανιάτης : «Οι Παπανδρέου μάχονται και κερδίζουν, ποτέ δεν υποχωρούν»

O υφυπουργός Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.  Γιάννης Μανιάτης

     Μιλώντας στη Βουλη ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Γ.Μανιάτης και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑ.Ο.Σ για Ενεργειακά θέματα και  των Ορυκτών Πόρων τόνισε οτι θα αξιοποιήσουμε τον ενεργειακό μας πλούτο.
    Αναφερόμενος σε κριτική που άσκησε  ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.κ.Γ. Καρατζαφέρης για το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Τουρκία, ο κ.Γ. Μανιάτης, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε οτι :  
   «Οι Παπανδρέου μάχονται και κερδίζουν, ποτέ δεν υποχωρούν». 
   «Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε ευθέως στην καρδιά της Τουρκίας».
    Ο υφυπουργός κ.Γ. Μανιάτης τόνισε επίσης, ότι έχει συναντηθεί με το Τμήμα Μεταλλειολόγων του Μετσόβειου, το τμήμα Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου της Κρήτης και αυτή την εβδομάδα θα συναντηθεί και με τους καθηγητές που ασχολούνται με τα πετρέλαια από τρία Γεωλογικά Τμήματα.
    Ο υφυπουργός κ. Γ. Μανιάτης ανέφερε ότι αφού ψηφισθεί ο νόμος για την ίδρυση ''Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων'' που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, θα ακολουθήσουν διεθνείς διαγωνισμοί για έρευνες στη Δυτική Ελλάδα, δεδομένου ότι ,όπως είπε, με την Ιταλία έχουν καθοριστεί τα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: