Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Α. Λοβέρδος : « Δεν κατανοώ τους λόγους της απεργίας των γιατρών»

 
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος
    Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή  υποστήριξε πως το νομοσχέδιο για την υγεία που προωθεί η κυβέρνηση φέρνει μεγάλες αλλαγές υπέρ του ανθρώπου, υπέρ του ασφαλισμένου, επιχειρώντας για πρώτη φορά να θέσει τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται.
  Αναφορικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι γιατροί, ο υπουργός Υγείας, κ.Α.Λοβέρδος  είπε : «Δεν μπορεί να υπονομεύουν μια τόσο μεγάλη αλλαγή, επειδή ακόμη δεν συζητήθηκε το θέμα τους. Αυτό θα γίνει μετά», είπε ο κ. Λοβέρδος και συνεχίζοντας , ανέφερε πως δεν κατανοεί τους λόγους για τους οποίους απεργούν και για τους οποίους θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος.
  Ο υπουργός Υγείας, υποστήριξε πως η εξοικονόμηση περίπου 800 εκατ. ευρώ από τον ηλεκτρονικό έλεγχο γραπτών συνταγών, που έγινε το 2010, ήταν ένα σημαντικό ποσό, παρά το γεγονός ότι ήταν κατώτερο του στόχου για 1,2 δισ. ευρώ που είχε τεθεί.
 Για το 2011, θα πρέπει να διπλασιάσουμε την εξοικονόμηση, αλλά πλέον, με ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είπε ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας πως το έργο αυτό, είναι πάρα πολύ σημαντικό και «πρέπει να ανατεθεί με διεθνή διαγωνισμό ή με σύμπραξη των μεγάλων εταιριών (όσων είναι) για να το αναλάβουν από κοινού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: