Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Γ.Μανιάτης : «Θα δοθούν όσες παρατάσεις χρειαστούν για μειωμένο οικιακό τιμολογίο της ΔΕΗ»

O υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ,κ. Γιάννης Μανιάτης
     Θα δοθούν όσες παρατάσεις χρειαστούν, ώστε να ενταχθούν όλοι οι δικαιούχοι στο καθεστώς του μειωμένου οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ και να καλυφθεί ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγης, Γιάννης Μανιάτης σε  επίκαιρη  ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.
   Ο κ.Μανιάτης ανέφερε, επίσης, ότι εξαλείφθηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που απέτρεψαν τους δικαιούχους στο να κάνουν αιτήσεις και πλέον με ένα τηλεφώνημα, στο ΚΕΠ του Δήμου και στον διαδικτυακό τόπο της ΔΕΗ, μπορεί εκείνος που πληρεί τις προϋποθέσεις να ενταχθεί στο οικιακό τιμολόγιο και να απολαμβάνει μειώσεις έως 30% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
   Ο κ.Μανιάτης τόνισε οτι : «Με μηδέν γραφειοκρατία και μηδέν κόστος», είπε συγκεκριμένα, και μόνον με την ταυτότητα, ΑΦΜ και τον αριθμό της ΔΕΗ.
   Το 2011 οι Έλληνες καταναλωτές θα πληρώσουν 140 εκατ. ευρώ λιγότερα για ηλεκτρισμό, από ότι το 2010,τόνισε ο υφυπουργός Ενέργειας κι εξήγησε πως από αυτά τα 100 εκατ. λιγότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα 40 εκατ. τα νοικοκυριά.
  Ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης είπε πως το 2010 δεν έγινε καμία αύξηση, ενώ και το 2011 μειώνεται η τιμή του ρεύματος σε απόλυτους αριθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: