Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Χ.Παμπούκης:«Να τεκμηριωθεί η αλήθεια» - «διεθνές το σκάνδαλο Siemens»

O υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης
O υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης  

     H Siemens έχει εμπορικό κίνητρο να ανταποκριθεί στις επιδιώξεις της Ελλάδας και να συμβάλει στη διερεύνηση της αλήθειας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης αναφερόμενος στην πρόθεση της πολιτείας να ζητήσει αποζημιώσεις από τη γερμανική εταιρεία.
   Μιλώντας στον Ρ/Σ ''Βήμα 99,5'' ο κ. Παμπούκης τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί ιστορική αγορά για την εταιρεία και θα ήταν προς όφελος αυτής (της Siemens) να αποκαταστήσει τη φήμη της.
  Ο κ. Παμπούκης έκανε λόγο για «διεθνές σκάνδαλο», πτυχές του οποίου αφορούν στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως πρέπει να τεκμηριωθεί η αλήθεια ανεξαρτήτως παραγραφών γιατί «ο κόσμος πρέπει να ξέρει την αλήθεια».
   Υπογράμμισε, επίσης, ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη νομική δεινότητα για να αντιμετωπιστεί ένα διεθνές οργανωμένο έγκλημα, αλλά η Δικαιοσύνη θα πρέπει στο μέτρο του δυνατού να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
   Ο υπουργός υποστήριξε, ακόμα, ότι η διακίνηση «μαύρου χρήματος» κινείται με μεγάλη ταχύτητα και γι' αυτό υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες στο να εντοπιστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να σταματήσει να ψάχνει.
   Επισήμανε, δε, ότι σε τέτοιες υποθέσεις χρειάζεται η συνδρομή αρχών από άλλα κράτη.
   Όσον αφορά στα «ταμεία των κομμάτων», ο κ. Παμπούκης τάχθηκε υπέρ στο να δοθούν στοιχεία στη δημοσιότητα, αναφέροντας όμως πως «η αλήθεια είναι πολύ πιο σύνθετη».
   Τέλος, τόνισε ότι η πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει τους μηχανισμούς ώστε να μην επαναληφθούν υποθέσεις όπως της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια: