Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου : «Να προσέχετε τι λέτε για τον δανεισμό της χώρας»

O Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
   Προσοχή και αυτοσυγκράτηση απαίτησε από τα μέλη της κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός  στο Υπουργικό Συμβούλιο  σε ό,τι αφορά δηλώσεις για τα θέματα της δανειοδότησης της χώρας, που «μπορεί να κάνουν ζημιά».
    Πρέπει λοιπόν εμείς να είμαστε προσεκτικοί, προσεκτικότατοι στο τι λέμε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα θέματα δανειοδότησής μας. Και θα ήθελα για αυτά να ακολουθείτε επακριβώς ό,τι λέει ο υπουργός Οικονομικών ή τις δικές μου δημόσιες δηλώσεις. Αλλιώς, παρ΄ ότι μπορεί να είναι όλα συζητήσιμα, μπορεί να παρεξηγηθούν» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
  Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «δήθεν γερμανικά σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους» τα χθεσινά δημοσιεύματα της «Ζeit» και των ειδησεογραφικών πρακτορείων και συμπλήρωσε:
«Το παραμικρό δημοσίευμα, πόσω μάλλον όταν είναι κακόβουλο ή κακόπιστο, μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα, ως χώρα. Οχι ανυπέρβλητο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα».

   Αναφερόμενος στις επικείμενες αλλαγές στο καθεστώς των κλειστών επαγγελμάτων, ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι προς όφελος της κοινωνίας και του πολίτη, και προσέθεσε:
   «Αυτές τις αλλαγές δεν μας τις έχει επιβάλει κανένας τρίτος. Ηταν στο πρόγραμμά μας εδώ και αρκετά χρόνια. 
   Δεσμευθήκαμε για αυτά προεκλογικά. Είναι στο συμβόλαιό μας με τον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: