Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Γ.Παπανδρέου : «Το Δημόσιο είναι γεμάτο ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν »

    Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε ημερίδα των ακολούθων Τύπου εξωτερικού που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας τόνισε οτι : «Εγώ και οι υπουργοί είμαστε περαστικοί». Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παπανδρέου θέλησε να επισημάνει ότι η αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση υπερβαίνουν τον πολιτικό κύκλο της κυβέρνησης και θα πρέπει να συντελεστούν με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων.
   Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε σε αυτό το πλαίσιο την ενεργοποίηση και συνηδειτοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων για τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις σημειώνοντας ότι αυτές θα προχωρήσουν χωρίς αμφινταλαντεύσεις.

   «Η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας θα χαθεί, αν δεν αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
   Ο πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση αυτή, αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει και να σώσει τη χώρα.
Χαρακτήρισε δε, το δημόσιο υπάλληλο ως «κλειδί» της αλλαγής νοοτροπίας στο κράτος και τα προσόντα του, «πλούτο», που πρέπει να αξιοποιηθεί.
   «Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε μια καλύτερη, διαφορετική Ελλάδα και σε αυτή την πρόκληση απαντάμε ρητά: Ναι, η Ελλάδα αλλάζει, θα αλλάξει και θα αλλάξει για πάντα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
   "Μετά τη μεγάλη μάχη που δώσαμε για να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια το 2010, το 2011 δίνουμε όλες τις δυνάμεις για τη δημιουργία αυτής της διαφορετικής Ελλάδας" τόνισε ο κ. Παπανδρέου και προσέθεσε ότι "είμαστε πια αξιόπιστοι σε αυτό που κάνουμε, γιατί κάνουμε αυτό που λέμε". Και συνέχισε:
 ''Γιατί το 2010 πετύχαμε όχι μόνο να περιορίσουμε δραστικά τα ελλείμματα του παρελθόντος, αλλά και γιατί μέσα σε ελάχιστους μήνες τολμήσαμε και κάναμε μεγάλες και ιστορικές αλλαγές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: