Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου - Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

O Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
   Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για την μικρή ελβετική πόλη που κάθε χρόνο τέτοια εποχή συγκεντρώνει την παγκόσμια επιχειρηματική, οικονομική και πολιτική ελίτ.
   Θέμα της συνάντησης είναι «Κοινοί Κανόνες για μία Νέα Πραγματικότητα», καθώς σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του ιδίου του ιδρυτή του φόρουμ κ. Κλάους Σουόμπ, «τα παγκόσμια συστήματα και τα σημερινά μοντέλα λήψης αποφάσεων αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την ταχύτητα και την πολυπλοκότητα των αλλαγών, που συντελούνται παγκοσμίως».
   Εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων που δεν θα αφορούν μόνον την Ελλάδα αλλά την ευρωζώνη συνολικά.
   Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών, οι κκ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου κατά τη φετινή τους παρουσία στο Νταβός θα συμμετάσχουν σε δύο από τα «κλειστά» πάνελ.
   Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη συνάντηση με θέμα «Οικονομικές μεταρρυθμίσεις και διακυβέρνηση στην Ευρώπη», με συνομιλητές τον διοικητή της ΕΚΤ, κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον καγκελάριο της Αυστρίας, κ. Βέρνερ Φάιμαν, και τον αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης, κ. Νικ Κλεγκ.
   Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι ομιλητής σε συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης, στην οποία θα συμμετάσχουν ο επίτροπος για τα Οικονομικά, κ. Ολι Ρεν, ο υπουργός τεχνολογίας της Γερμανίας, κ. Ράινερ Μπρίντερλε και ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, κ. Γιάτσεκ Ροστόφσκι.
  Η ταυτότητα του φετινού Νταβός:
      Θέμα:  «Κοινοί Κανόνες για μία Νέα Πραγματικότητα»
      Συμμετέχουν:  Συνολικά 2.500 προσωπικότητες από 100 χώρες. Μεταξύ αυτών 1.400 επιχειρηματίες, 35 αρχηγοί κρατών, εκατοντάδες υπουργοί, τραπεζίτες, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.
  Την έναρξη των εργασιών στις 26 Ιανουαρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.    
  Το παρών θα δώσουν μεταξύ των άλλων οι: Μπαν Κι Μουν, Ανγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί, Ντμίτρι Μεντιβιέντεφ, Ντέιβιντ Κάμερον, Μπιλ Κλίντον, Τιμ Γκάιτνερ, «κάπτεν» Γιουέι Τζιαφού, Τζορτζ Σόρος, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: