Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Γ. Μανιάτης :'' Επένδυση 400 εκατ. € για αποθήκη φυσικού αερίου στον Πρίνο ''

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος  Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης

 Τη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής ζήτησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρό της, Γιάννη Δριβελέγκα, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της, για το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε για τη Διερεύνηση των δυνατοτήτων μετατροπής του υπό εξάντληση κοιτάσματος Φυσικού Αερίου «Νότιος Καβάλα» σε αποθηκευτικό χώρο.
   Στο πόρισμα καταγράφονται οι απόψεις των συμμετεχόντων στη διαβούλευση.
     Υπενθυμίζεται ότι το έργο αποσκοπεί στην αξιοποίηση των υφιστάμενων φυσικών και τεχνικών υποδομών της περιοχής και της υπάρχουσας τεχνογνωσίας για αποθήκευση φυσικού αερίου, με στόχο τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής. Το επενδυτικό πρόγραμμα, εκτιμώμενου ύψους 400 εκατ. €, διασφαλίζει άμεσα 300 θέσεις εργασίας, ενώ τονώνει συνολικά την τοπική απασχόληση και επιχειρηματικότητα.
      Η τεχνικά και επιστημονικά ορθή αξιοποίηση των χαρακτηριστικών της φυσικής υποδομής, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις που υπάρχουν, διασφαλίζει τη δυνατότητα αποθήκευσης 1 δισ. κυβικών μέτρων αερίου, με ημερήσια παροχή τουλάχιστον 4 εκατ. κυβικών μέτρων για 90 ημέρες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενεργειακή ασφάλεια τόσο της Ελλάδας, όσο και των υπόλοιπων χωρών της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
      Το πλήρες κείμενο του πορίσματος υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ,
http://www.ypeka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: