Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Τροπολογία Χρυσοχοΐδη για τη δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών ανά περιφέρεια

  Με νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει η κυβέρνηση το θέμα των κέντρων κράτησης ανά περιφέρεια.
  Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα φέρει τροπολογία στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης μεταναστών ανά ηπειρωτική περιφέρεια.
   Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι το θέμα των μεταναστών είναι εξαιρετικά κρίσιμο και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μην το χρησιμοποιήσουν για προεκλογικά οφέλη.
   Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι όλοι οι παράνομοι θα φύγουν σταδιακά από την Ελλάδα, ενώ σχολιάζοντας τη στάση περιφερειαρχών που αρνούνται τα κέντρα φιλοξενίας, τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αν δεν το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, θα υποστούμε τις συνέπειες.
  Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό μεταναστών χωρίς άδεια, αλλά και των χώρων στους οποίους διαμένουν και οι οποίοι αποτελούν εστίες μόλυνσης.
   Εν τω μεταξύ, κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν την Κυριακή οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να παρουσιάσουν τις διατάξεις για την προστασία της Υγείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: