Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Γ.Μανιάτης :'' Υπάρχει πετρέλαιο και στη...στεριά ''

Είμαστε πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ o αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  Γιάννης Μανιάτης.
  Οπως δήλωσε ο κύριος Γιάννης Μανιάτης "τον Ιούλιο θα προκηρυχθούν νέοι διαγωνισμοί για έρευνες σε 10 έως 12 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αχαΐα και πιθανώς στην Κρήτη.  
  Μέσα στο 2012 είχαμε τις 8 δεσμευτικές προσφορές για τα σεισμικά, στην αρχή της χρονιάς προκηρύξαμε τον μεγάλο διαγωνισμό για τα 3 οικόπεδα σε Πατραϊκό, Ιωάννινα και Κατάκολο και μέσα στον Ιούλιο θα προκηρύξουμε τα 10 με 12 οικόπεδα στην υπόλοιπη χώρα.
  Θεωρώ οτι με τον τρόπο αυτό στην πραγματικότητα εξαντλούμε το συνολο των πληροφοριών που έχει στη διάθεσή του το ελληνικό δημόσιο μέσα από το εθνικό αρχείο υδρογονανθράκων. Δίνουμε στη δημοσιότητα και στους ενδιαφερόμενους επενδυτές το σύνολο των πληροφορίων που έχει η πατρίδα μας προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές στο χώρο των εξορύξεων φυσικού αερίου και πετρελαίου τόσο στη θαλασσια περιοχή όσο και στην ξηρά".
  "Θέλω ιδιαίτερα να σημειώσω οτι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ εχουν ενημερωθεί απο εμένα προσωπικά και βρισκόμαστε σε μια εθνική προσπάθεια να κατάφερουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να δώσουμε και να αναδείξουμε μια νέα πηγή πλούτου" τόνισε ο κύριος Μανιάτης.

  " Οι υδρογονάνθρακες είναι μια νέα σπουδαία πηγή πλούτου για την Ελλάδα αλλά δε θέλω να θεωρηθεί οτι μπορεί να αποτελέσει και τη λύση για όλα τα προβλήματα.
  Ωφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και υπομονετικοί και να ξέρουμε ότι τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες δε θα έρθουν άμεσα. Θα περάσουν κάποια χρόνια μέχρι να αρχίσουν να εισρέουν στα δημόσια ταμεία τα αρκετά πολλά εκατομμύρια που προδοκούμε.
  Θέλει όμως συνέχεια, υπομονή, επαγγελματισμό, συνέπεια ως προς τις ξένες εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν.
   Οι υδρογονάνθρακες αποτελούν ένα στοιχείο ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων που μπορεί να μας αυξήσει κατά μερικές αρκετές μονάδες το ΑΕΠ αλλά δε θέλουμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο να πούμε οτι θα διπλασιάσουμε τα δημόσια έσοδα" πρόσθεσε
 o υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: