Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Γ. Κουτρουμάνης : ''Η επόμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει για το εφάπαξ

Οι αποφάσεις για το εφάπαξ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση. δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.
«Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση, μέχρι τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, να έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι όποιες αποφάσεις για το εφάπαξ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση», είπε.
Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόσβλημα στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο, το τελευταίο διάστημα, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά με τις συνταξιοδοτήσεις και με βάση τις προβλέψεις η καθυστέρηση για την καταβολή του εφάπαξ, είναι δύο χρόνια περίπου.
Ο κ. Κουτρουμάνης επανέλαβε ότι γίνονται συζητήσεις με τις τράπεζες για προαιρετικό συμψηφισμό δανείων με την καταβολή του εφάπαξ και επισήμανε ότι, εφόσον υπάρχει αντιστοιχία εισφορών δεν κινδυνεύουν τα εφάπαξ.
«Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι και πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί. Η πορεία της χώρας το 2012 θα κρίνει μισθούς και συντάξεις, για τα επόμενα χρόνια», είπε και προσέθεσε πως «η ανταγωνιστικότητα δεν επιτυγχάνεται μόνο με τη μείωση των μισθών. Θέλει και άλλα μέτρα και το έχουμε πει στην «τρόικα».
Σε ό,τι αφορά τα «μαϊμού» επιδόματα αναπηρίας, είπε πως πως όταν ολοκληρωθεί η απογραφή, η κατάσταση θα είναι χειρότερη, επισήμανε ότι οι πρακτικές αυτές κόστισαν πάρα πολλά χρήματα στα Ταμεία και σημείωσε ότι από τον επανέλεγχο των επιδομάτων συντάξεων και παροχών θα εξοικονομηθούν συνολικά 4,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: