Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο δήμαρχος της Ν.Υόρκης είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας



Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα συνεχίσει να προσφέρει στην παγκόσμια κληρονομιά, εξέφρασε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει στη δημαρχιακή κατοικία, για να τιμήσει την εθνική επέτειο του Ελληνισμού της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Μπλούμπεργκ, μιλώντας μπροστά σε εκατοντάδες προσκεκλημένους του, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και εξήρε την «τεράστια συμβολή» της Ελλάδας στη Δημοκρατία, τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τη φιλοσοφία. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επισήμανε επίσης τη «δημιουργική συμμετοχή» της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην ανάπτυξη και πρόοδο της πόλης τους, σημειώνοντας τη «στενή συνεργασία» που έχει με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επέδωσε διακήρυξη στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Ηλία Τσεκερίδη, για την Ελληνική Ανεξαρτησία και για τους εορτασμούς που θα γίνουν στο «Μεγάλο Μήλο», με αποκορύφωμα την ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, την ερχόμενη Κυριακή, υπογραμμίζοντας ότι και φέτος θα παρελάσει ως «ένδειξη ευγνωμοσύνης» προς τη χώρα που δίδαξε τις δημοκρατικές αξίες, αναφωνώντας στα ελληνικά «Ζήτω η Ελλάς!».
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: