Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ευάγγελος Βενιζέλος : Σε «παροξυσμό λαϊκισμού» η Νέα Δημοκρατία

  Οι εκλογές που έρχονται δεν κρίνουν την τύχη των κομμάτων ή των στελεχών τους, αλλά την τύχη της χώρας και κάθε πολίτη χωριστά, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής του Κινήματος και εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, «βρίσκεται σε επικοινωνιακό παροξυσμό, αντιλαμβανόμενη ότι, μετά την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση αντιστρέφεται».
   Ο κ. Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι εκλογές είναι η μοναδική δημοκρατική διαδικασία για να κάνουμε αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις και, με την πολιτική έννοια του όρου, έχουν συντακτικό χαρακτήρα. 

  Πρέπει, ανέφερε, να διαμορφώσουμε μια Πολιτεία και τις προϋποθέσεις λειτουργίας της, που δεν θα επιτρέψουν να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Είναι, πρόσθεσε, μια καθαρτήρια διαδικασία για όλους μας.
  Πρόκειται, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για εκλογές εθνικής περίσκεψης, ευθύνης και ειλικρινούς πολιτικού διαλόγου. Πρέπει, πρόσθεσε, ενόψει των εκλογών, να υπάρξει κάθαρση του πολιτικού συστήματος.
   Αναφερόμενος στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι, τουλάχιστον από την πλευρά του Κινήματος, θα είναι λιτές, χωρίς αφίσες και φυλλάδια, χωρίς εκλογικά κέντρα, αλλά δεν θα είναι τηλεοπτικές και διαδικτυακές εκλογές και χωρίς προσωπική επαφή με τους πολίτες.
  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος  Βενιζέλος, κατηγόρησε  τη ΝΔ ότι με «προκλητικό και αλαζονικό τρόπο» προσπαθεί να αποκρύψει τις ευθύνες της για την πρόκληση και τη διόγκωση του προβλήματος, ενώ μέχρι πρόσφατα αρνούνταν να συναινέσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος που προκάλεσε. 

   Χαρακτήρισε «φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα» την προσπάθεια της ΝΔ να εμφανίσει τη σημερινή κυβέρνηση, στην οποία μετέχει, ως μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για «επικοινωνιακό παροξυσμό» της ΝΔ.
   Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ για την αποχώρησή της από τον εθνικό διάλογο για το εθνικό φορολογικό σύστημα, με το οποίο, μεταξύ άλλων, θα ενοποιηθούν σε έναν φόρο όλοι οι φόροι για τα ακίνητα. 

   Και πρόσθεσε ότι είναι ανειλημμένη υποχρέωση της χώρας να ψηφιστεί ο νόμος για το εθνικό φορολογικό σύστημα στις αρχές Ιουνίου. 
  Μίλησε δε για «κρεσέντο αλαζονείας, επιπολαιότητας και αντιφάσεων», από την πλευρά της ΝΔ και πρόσθεσε ότι ο τόπος έχει ανάγκη από αλήθεια και ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης. 
  Πρόσθεσε ακόμη, αναφερόμενος και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι από καμία άλλη πλευρά δεν υπάρχει καμία άλλη ρεαλιστική εναλλακτική λύση. 
   Στις 6 Απριλίου θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση, που θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: