Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Εντονη ανησυχία προκαλούν στη ΝΔ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

 Εντονη ανησυχία προκαλούν στη ΝΔ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει σημαντικές διαρροές προς όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Κεντροδεξιάς, με πρώτο εκείνο του κ. Καμμένου, και ταυτόχρονα να μην εισπράττει από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ.
  Αποτέλεσμα της εικόνας αυτής είναι η σαφής μείωση της διαφοράς που χωρίζει τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα η απομάκρυνση από τον στόχο που έχει θέσει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς για αυτοδυναμία.
  Το Σαββατοκύριακο η μάχη στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς ξεκίνησε με κύριο χαρακτηριστικό τις προσωπικές επιθέσεις κατά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» από στελέχη του κόμματος της Ν.Δ.
  Την αρχή έκανε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θ. Νάκος, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Καμμένου, χρησιμοποιώντας μάλιστα προσωπικούς χαρακτηρισμούς. «Δεν τον εμπιστεύομαι εγώ τον Καμμένο. Τον ξέρω από το '90, δεν τον εμπιστεύομαι. Με συγχωρείτε, αλλά ξέρω τον άνθρωπο. Το να ρίχνει φωτοβολίδες και να λέει διάφορα πράγματα, τα οποία είναι από συνωμοσιολογία έως πράγματα ανεφάρμοστα, εμένα προσωπικά μου προκαλεί γέλιο», είπε χαρακτηριστικά (ρ/ς Μαρκόνι).

  Εξίσου επιθετικός ήταν και ο πρώην υφυπουργός κ. Γερ. Γιακουμάτος, ο οποίος άφησε υπαινιγμούς για τον ρόλο του κ. Καμμένου την περίοδο του χρηματιστηρίου και για την εμπλοκή του σε «παιχνίδια με μετοχές».
   «Καταγγέλλουμε το χρηματιστήριο», τόνισε (ρ/ς Flash), «καταγγέλλουμε τα cds, κάνουμε μηνύσεις και από την άλλη δεν κοιτάμε την καμπούρα μας».  
  «Ας κοιτάξουν τα χρηματιστηριακά του 2000 και θα καταλάβουμε γιατί και ποιος είναι υπεύθυνος. Είναι 50 βουλευτές που το ξέρουν, δεν το ξέρω μόνο εγώ. 
   Αν δει κανείς το πόθεν έσχες του 2000-2002 θα καταλάβει. 280 εκατομμύρια δραχμές ήταν τα κέρδη του. Εγώ ξέρω ότι έχασα τα λεφτά μου, όπως και άλλοι συνάδελφοι».
  Τέλος, τον πρώτο και σίγουρα όχι τον τελευταίο «κύκλο» επιθέσεων εναντίον του «έκλεισε» ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε «δημαγωγό» τον πρώην υφυπουργό κ. Π. Καμμένο επί κυβερνήσεων Καραμανλή.
   Οι τοποθετήσεις αυτές αποτελούν προφανώς συνέχεια του όρου «κομματίδια» που χρησιμοποίησε ο κ. Αντ. Σαμαράς την περασμένη Παρασκευή (ΑΝΤ1), όταν αναφέρθηκε στα κόμματα της Κεντροδεξιάς και δη στους «Ανεξάρτητους Ελληνες».
  Ο ίδιος ο κ. Καμμένος επέλεξε να δώσει μια λακωνική απάντηση μέσω twitter. «Οσο η συγκυβέρνηση αποκαλύπτεται, με ελεύθερους σκοπευτές και δημόσιους υβριστές, τόσο πλησιάζει η τιμωρία τους και η λευτεριά μας», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: