Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Eνότητα, Aποφασιστικότητα και Συλλογικότητα τα μηνύματα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου απο την πολιτική ηγεσία του τόπου

Την ανάγκη για ενότητα, αποφασιστικότητα και συλλογικότητα τώρα περισσότερο από ποτέ μεταφέρει με τα μηνύματά της για την επέτειο της 25ης Μαρτίου η πολιτική ηγεσία του τόπου.
Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Πατουλιάς, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ θέτει το ερώτημα «τι κάναμε λάθος και τι δεν κάναμε σωστά για πολλά χρόνια, για να αποφύγουμε αυτά που ακολούθησαν».
«Η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας έφερε αντιμέτωπους με το αμείλικτο ερώτημα τι κάναμε λάθος και τι έπρεπε να είχαμε κάνει με μεγαλύτερη αυστηρότητα και ευνομία για να αποφύγουμε αυτά που ακολούθησαν», σημειώνει ο κ. Παπούλιας και εκφράζει τη βεβαιότητα «πως όχι μόνο θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο της κρίσης, αλλά στο τέλος του δρόμου, μένοντας ενωμένοι... η πατρίδα μας θα βγει νικήτρια από έναν ακόμη δύσκολο αγώνα της σύγχρονης ιστορίας της».
Τέλος, σημειώνει ότι «ο καθένας μας, ανάλογα με τις δυνάμεις του, οφείλει να συμμετέχει στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του Λαού μας» και τονίζει ότι «οι πρόσφατες αποφάσεις που δρομολογήθηκαν με τη συνεργασία των εταίρων μας, έδωσαν μια μεγάλη ανάσα στη μάχη που δίνει η χώρα μας, τίποτα όμως δεν έχει ουσιαστικά κριθεί».
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τονίζει στο μήνυμά του ότι με αφορμή την ημέρα πρέπει να εμπνευστούμε από τον αγώνα των ηρώων του 1821 «για τη μεγάλη μάχη που δίνουμε σήμερα ως έθνος».
«Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται ξανά σε κρίσιμη καμπή, αντιμέτωπη με τη δεινότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Μεγάλο μέρος του λαού δοκιμάζεται και αντικρίζει με αβεβαιότητα το μέλλον. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των βαθιών και χρόνιων προβλημάτων. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα για να μην πάνε οι θυσίες χαμένες.
Επιδίωξή μας είναι η Ελλάδα όχι μόνο να βγει από αυτή την κρίση όρθια και ενωμένη, αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια νέα πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας. Αυτός είναι σήμερα ο σύγχρονος εθνικός αγώνας της χώρας μας: να εξυγιάνει και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της, να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό κράτος, να επιτύχει υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη και τον σύγχρονο κόσμο. Είναι πεποίθησή μου ότι θα κερδίσουμε και αυτή την εθνική μάχη. Αρκεί να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού λαού, να καταβάλουμε σκληρή προσπάθεια, να διασφαλίσουμε ενότητα δυνάμεων παρά τις διαφορές μας, να επιδείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη και να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο.
Οι αξίες των αγωνιστών του 1821, τα μεγάλα επιτεύγματά τους και η πλούσια ιστορία μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε» καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει ότι ίσως ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν είχε την επικαιρότητα που έχει τώρα.
«Τώρα η Πατρίδα μας αγωνίζεται να ανακτήσει την αυτοδυναμία και την αξιοπρέπεια της. Τώρα η Ελλάδα έχει ως στόχο να κατακτήσει και πάλι τη θέση που της αξίζει μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Το βασικό δίδαγμα του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας ήταν η σημασία της ενότητας, της πίστης, της επιμονής σε έναν καθαρό στρατηγικό στόχο. Αυτό το δίδαγμα είναι σήμερα το θεμέλιο της εθνικής στρατηγικής ανασυγκρότησης και ανόρθωσης, με άξονες την ασφάλεια-σταθερότητα,
την κοινωνική αλληλεγγύη-συνοχή και την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Ο πατριωτισμός σήμερα ταυτίζεται με το εθνικό καθήκον αλήθειας και αλληλεγγύης. Πίστη και αισιοδοξία χρειάζεται. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ενωμένοι, θα κερδίσουμε και πάλι τη μάχη με την ιστορία.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: