Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Συμβολική συσκότιση στις 20:30 - Τα φώτα σβήνουν το βράδυ του Σαββάτου για την Ώρα της Γης



Αφίσα της WWF Ελλάς για την Ώρα της Γης
 Χιλιάδες πολίτες καλούνται να σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα απόψε στις 20:30, συμμετέχοντας στη συμβολική Ώρα της Γης, μια διεθνή δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.
Στο κάλεσμα συμμετοχής στην Ώρα της Γης ανταποκρίθηκε θετικά το υπουργείο Πολιτισμού. Έτσι τα φώτα θα σβήσουν στην Ακρόπολη (Ιερός Βράχος, Μνημείο Φιλοπάππου, ναός του Ηφαίστου) και στο παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας. 
Στη δράση συμμετέχει και ο Δήμος Αθηναίων, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα στα δημοτικά κτίρια, μεταφέροντας το μήνυμα «Μπορούμε να σώσουμε την πόλη μας». Επίσης, ο δήμος καλεί τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα στα  σπίτια τους, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμμετοχής και δράσης.
 Στη δράση συμμετέχουν, επίσης, δεκάδες άλλοι δήμοι και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Το φωτισμό της θα διακόψει και η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, αφιερώνοντας το φετινό συντονισμό σε όλους τους πολίτες που ενεργούν υπέρ του περιβάλλοντος. 
Η Ώρα της Γης αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της «WWF» για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Πέρυσι περισσότερες από 5.200 πόλεις σε 135 χώρες σε όλο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: