Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Διπλωματικό επεισόδιο στην σύνοδο του Eurogroup



Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μαρία Φέκτερ κατά την έναρξη του Eurogroup, πριν το... διπλωματικό επεισόδιο
 Την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνόδου του Eurogroup στην Κοπεγχάγη ακύρωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οργισμένος με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, η οποία έσπευσε να ανακοινώσει στους δημοσιογράφους τη συμφωνία για αύξηση της δύναμης πυρός των ταμείων στήριξης στα 800 δισ. ευρώ παρόλο που η ανακοίνωση των αποφάσεων εναπόκειται στον πρόεδρο του Eurgroup.
  Εξαιτίας αυτής της κίνησης ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διέκοψε εκνευρισμένος μία σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιζόταν ποιος θα αναλάβει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και ποιος θα είναι ο διάδοχός του.
  Ο Γιούνκερ τερμάτισε τη συνάντηση και βγήκε οργισμένος από την αίθουσα.
  «Δεν είναι δυνατό να λάβουμε απόφαση. Η απόφαση θα καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Απριλίου», δήλωσε ο ίδιος καθώς έφευγε από το κτίριο όπου γινόταν η συνάντηση.
   «Δεν υπήρχε λόγος να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου γιατί η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τις αποφάσεις» είπε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους την ώρα που περίμενε να πάρει το ασανσέρ για να πάει στο δωμάτιό του.

Πάντως, η Αυστριακή υπουργός στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη από τον Γιούνκερ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: