Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μπαρόζο: «Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση»

«Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση», εκτιμούν Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, διότι όπως ο ίδιος επισημαίνει «κανείς δεν δίνει τόσα πολλά χρήματα, για να τα χάσει».
   Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», με την ευκαιρία της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στη Βιέννη, ο κ. Μπαρόζο διαβεβαιώνει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη και αυτό, όπως λέει χαρακτηριστικά, όχι μόνο για χάρη της ίδιας, αλλά επειδή μια χρεοκοπία της θα κόστιζε πολύ περισσότερο από τη συνέχιση της βοήθειας προς τη χώρα αυτή, ενώ σημειώνει ότι για τους Έλληνες μια έξοδος από την ευρωζώνη θα αποτελούσε καταστροφή.
   Ο κ. Μπαρόζο προσθέτει ότι η καλύτερη επιλογή είναι να βοηθηθεί η Ελλάδα, ώστε να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει επίγνωση των τεράστιων προβλημάτων, και σημειώνει ότι κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν αναγκάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν να εφαρμόσει τόσο επώδυνα μέτρα λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: