Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Φονική επίθεση έξω από εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου - Καταδικάζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών


  Τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την  φονική επίθεση έξω από εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Την ώρα εκείνη εκατοντάδες πιστοί προσέρχονταν στο Ναό για να προσευχηθούν.
   Αμέσως μετά την έκρηξη εκατοντάδες Κόπτες Χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια με μουσουλμάνους.
   Τη φονική επίθεση καταδίκασε το Σάββατο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών,κ. Γρ. Δελαβέκουρας, κάνοντας λόγο για «εγκληματική πράξη» που δείχνει «πόσο σημαντικός» είναι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας.
   «Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου που είχε ως στόχο τους πιστούς που πήγαιναν να προσευχηθούν» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
    «Η βάρβαρη, εγκληματική αυτή πράξη, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός και πόσο απαραίτητος είναι ο κοινός μας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να δικαιολογήσει ή να νομιμοποιήσει την τυφλή βία από όπου και εάν προέρχεται» πρόσθεσε.
   Ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι η Ελλάδα εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματισμένους.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Αχμέτ Αμπντούλ Γκάιτ, προς τον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης για τη βομβιστική επίθεση.
   Ο κ. Δρούτσας αναμένεται να έχει, επίσης, επικοινωνία και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: