Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Γ. Ραγκούσης: «Μόνο ανώμαλες εξελίξεις μπορούν να διακόψουν τον ομαλό δημοκρατικό βίο της χώρας»

 
O υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης
Ενα σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες  και με αναφορά στη φιλολογία περί πρόωρων εκλογών στέλνει ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης:
 «Μόνο ανώμαλες εξελίξεις μπορούν να διακόψουν τον ομαλό δημοκρατικό βίο της χώρας. Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι όσοι φαντάζονται ότι υπάρχουν περιθώρια πολιτικής αποσταθεροποίησης».
    Ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει ότι «προτιμούμε να είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα θυσιάσει το μέλλον της, αλλά όχι το μέλλον της χώρας» και δεσμεύεται ότι οι αλλαγές στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσουν «χωρίς καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου».
   Τέλος, χαρακτηρίζει «ανεπίτρεπτη» την παρέμβαση της τρόικας στην εσωτερική πολιτική ζωή με συστάσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
  « Εχουμε συνειδητοποιήσει την ιστορική μας ευθύνη για το μέλλον του τόπου. Δεν υπάρχει την ώρα ενός πολέμου οικονομικής επιβίωσης τίποτε άλλο από το δημόσιο συμφέρον. Τα προσωπικά, εκλογικά, κομματικά συμφέροντα δεν έχουν καμία αξία. Αλλωστε, είδατε την κατάληξη του κ. Καραμανλή που επέλεξε και έπραξε το αντίθετο. Για αυτό δεν έχω κανέναν δισταγμό να σας πω ότι αν ετίθετο δίλημμα, η επιλογή μας είναι αταλάντευτη:
 '' Προτιμούμε να είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα θυσιάσει το μέλλον της αλλά όχι το μέλλον της χώρας, παρά μια ακόμη κυβέρνηση, που για να μην θυσιάσει το μέλλον της θα θυσιάσει το μέλλον της χώρας'' ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: