Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον Γ.Γτου ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός κ.Γ. Παπανδρέου με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ  Μπαν Γκι Μουν

      Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες το απόγευμα στη Ν.Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν και η συζήτησή τους περιστράφηκε γύρω από το Κυπριακό, την ονομασία της ΠΓΔΜ, το Μεσανατολικό και το θέμα των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας, εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής.
     Σχετικά με το Κυπριακό, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε:
    «Η Ελλάδα στηρίζει  πλήρως τις πρωτοβουλίες  του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι οι έξωθεν πιέσεις και παρεμβάσεις, που είναι μη παραγωγικές, δεν βοηθούν πάντα στο να προωθηθεί ένας σοβαρός και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Κάτι που πρέπει να γνωρίζουν, βεβαίως, και η τουρκική κυβέρνηση και ο κ. Ερντογάν. Σήμερα, με την ισχυρή κυβέρνηση της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν, υπάρχουν πολλά περιθώρια για να μπορεί κανείς να περιμένει να ξεφύγουν από τις παλιές πρακτικές και αντιλήψεις και να συμβάλουν ουσιαστικά στην επίλυση του κυπριακού».
   Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο πρωθυπουργός δήλωσε:
   «Όπως τονίσαμε, εμείς έχουμε επιδείξει τη βούλησή μας για μία αμοιβαίως αποδεκτή λύση, πάντα μέσα στα πλαίσια των θέσεών μας και των κόκκινων γραμμών, οι οποίες είναι ξεκάθαρες. Η βούλησή μας είναι υπαρκτή και, βεβαίως, αναμένουμε την αναγκαία βούληση από την άλλη πλευρά για να υπάρξει επίλυση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: