Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Υπεραμύνθηκε της περαίωσης ο Πρωθυπουργός

 Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

«Η προσπάθεια της εξυγίανσης της οικονομίας πρέπει να συνεχιστεί χωρίς την παραμικρή χαλάρωση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.
   Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, μέχρι τώρα η προσπάθεια αυτή προχωρά με επιτυχία, ωστόσο, όπως παρατήρησε, η επιτυχία αυτή θα σφραγιστεί από τις μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να προωθηθούν σε κάθε τομέα και πρέπει να βελτιώνουν την καθημερινή ζωή του πολίτη, την προοπτική και το μέλλον του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της περαίωσης φορολογικών υποθέσεων, τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια το φορολογικό σύστημα λειτουργούσε με εξόφθαλμη πλημμέλεια και ανοχή στη φοροδιαφυγή.
Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, υπάρχουν 2,5 εκατ. ανέλεγκτες χρήσεις, φαινόμενο για το οποίο απέδωσε την ευθύνη σχεδόν αποκλειστικά στην Πολιτεία.
   Αυτός είναι ο λόγος, τόνισε, για τον οποίο «πρέπει να γίνει μια νέα αρχή, να διαμορφωθεί μια νέα φορολογική συνείδηση και να υπάρξει μια νέα φορολογική αντίληψη».
    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σύστασή του προς τα μέλη της κυβέρνησης να μην ταυτίζονται με το υπουργείο τους και τους ζήτησε να διαμορφώσουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των μεγάλων προτεραιοτήτων που τίθενται από κάθε υπουργείο.
   Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην επικοινωνιακή διαχείριση των κυβερνητικών δράσεων, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση του αποτελέσματος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.
   Σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά περί μηδενισμού του ελλείμματος, χαρακτηρίζοντάς τον ίδιο και τα στελέχη της ΝΔ, «μαθητευόμενους μάγους», οι οποίοι, όμως, με τις πράξεις τους ευθύνονται για τα σημερινά ελλείμματα.
 Εμείς, τόνισε, συνεχίζουμε με σοβαρότητα και μιλάμε με πράξεις που αλλάζουν την Ελλάδα. Και πρόσθεσε ότι στο δίλημμα των νέων να φύγουν ή να μείνουν στη χώρα, η κυβέρνηση απαντά ότι πρέπει να μείνουν για να αλλάξουν τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: