Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η μάχη των εντυπώσεων θα δοθεί στα... ποσοστά

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς

          Η Ρηγίλλης χαμηλώνει τον πήχη και βάζει στόχο να ξεπεράσει στον πρώτο γύρο που προσφέρεται για καταγραφή δυνάμεων το ποσοστό των περυσινών βουλευτικών εκλογών.
    Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει ότι υπάρχουν πρόσωπα -εντός και εκτός της «γαλάζιας πολυκατοικίας»- που περιμένουν το «στραβοπάτημά» του, προκειμένου να τον αμφισβητήσουν και να δημιουργήσουν πρόβλημα στη συνοχή της ΝΔ.
     Για τον λόγο αυτόν, ζήτησε ήδη από όλους τους βουλευτές του να βρεθούν στην «πρώτη γραμμή» της εκλογικής μάχης, ενώ ο ίδιος προγραμματίζει περιοδείες και στις 13 περιφέρειες.
    Στη Ρηγίλλης οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και όπως ο ίδιος κ. Σαμαράς περιέγραψε στις συνεντεύξεις του, η ΝΔ θα δώσει τη μάχη κατά της κυβέρνησης και κατά των άλλων πολιτικών δυνάμεων που -όπως επισημαίνει- στήριξαν και στηρίζουν το μνημόνιο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πήχης που θέτει πλέον η ΝΔ αφορά τα ποσοστά της ΝΔ στις  βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.
   Ετσι το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου θα συγκριθούν τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει η ΝΔ στις δεκατρείς περιφέρειες και θα συγκριθούν με εκείνα που πήρε το κόμμα πριν από έναν χρόνο.    
   Προφανώς, ο πήχης είναι χαμηλά, κάτι που -όπως σημειώνουν μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κ. Σαμαρά- «βολεύει» στην παρούσα φάση τη Ρηγίλλης. Ωστόσο, τα ίδια πρόσωπα τονίζουν ότι οι εντυπώσεις θα «παιχτούν» και από το τελικό «χρώμα» που θα έχει ο χάρτης.    
   Οι περιφέρειες, σε συνδυασμό με τους τρεις μεγάλους δήμους, θα κρίνουν το νικητή, επιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: