Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε Εξεταστική για την Οικονομία

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
 κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με πολιτικούς συντάκτες.

   Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε Εξεταστική επιτροπή  για την Οικονομία και για τα "greek statistics" έως το τέλος του έτους και θα αξιολογήσει και το ρόλο των οίκων αξιολόγησης στη δημιουργία του ελληνικού προβλήματος.
    Η διερεύνηση των ευθυνών για τα στατιστικά στοιχεία που παρέσχε η Ελλάδα στην Ε.Ε. θα φτάσει μέχρι το 2001 και τις συναλλαγές με τη Goldman Sachs.
    Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να εξετάσει αν έχει τη δυνατότητα να προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον των διεθνών οίκων. Απέκλεισε το ενδεχόμενο η έρευνα της Εξεταστικής να φτάσει μέχρι το 1981, λέγοντας ότι "δεν γράφουμε βιβλία ιστορίας".
    Κάνοντας αναφορά στην οικονομική κρίση, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η πορεία της χώρας είναι καλή και οι προσπάθειες αναγνωρίζονται διεθνώς.
    Σχολιάζοντας όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς περί "μείγματος" που θα μηδένιζε το έλλειμμα μέσα σε ενάμιση χρόνο, είπε: "Ας μας έδινε τη φόρμουλά του και ας κατέθετε τις προτάσεις του πριν από έξι μήνες, να λύναμε τα προβλήματά μας.
    Σχετικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι επιτροπές της Βουλής έχουν αποδείξει ότι υπήρξε τεράστια ζημιά για το Δημόσιο και υποστήριξε ότι ο Κώστας Καραμανλής φάσκει και αντιφάσκει στην επιστολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: