Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο κύκλο «μεγάλων αλλαγών» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

   Νέο κύκλο «μεγάλων αλλαγών» που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση και θα οδηγήσουν, όπως είπε, σε ένα κράτος βιώσιμης ανάπτυξης, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
   Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι τις μέρες αυτές κλείνει ένας πρώτος κύκλος, αλλά ανοίγει -όπως είπε- κι ένας νέος, ένας κύκλος μεγάλων, επαναστατικών και αυτονόητων αλλαγών για την Ελλάδα, οι οποίες «θα οδηγήσουν την πατρίδα μας όχι μόνο έξω από την κρίση, αλλά και θα την προστατεύσουν από μελλοντικές τέτοιες συνθήκες, καθώς επίσης και σε ένα κράτος βιώσιμης ανάπτυξης».
Επιπλέον, επισήμανε ότι «καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και την ελπίδα ζωντανή, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε μια σταθερή Ελλάδα», υποστηρίζοντας ότι η δύσκολη καθημερινότητα είναι το τίμημα του παρελθόντος και ο δύσκολος δρόμος της μετάβασης.
Αναφερόμενος στις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο «Καλλικράτης» είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά των μεγάλων αλλαγών, απέναντι σε όσους επιχειρούν να κρατήσουν εγκλωβισμένη την Ελλάδα στο παρελθόν και σε εκείνους που είδαν την ανάπτυξη σαν μοίρασμα προνομίων.
Αναφερθείς στην εξωτερική πολιτική της χώρας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αν και 11 μήνες πριν η χώρα είχε χάσει τελείως την αξιοπιστία της, σήμερα την ανακτούμε με κόπο και αγώνα και σημείωσε ότι, καθώς τα διεθνή φώτα παραμένουν πάνω στην Ελλάδα, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης παίρνουν διεθνή διάσταση για την αλλαγή της εικόνας της.
  Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως ημέρα μνήμης καθώς συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το αεροπορικό δυστύχημα κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Γιάννος Κρανιδιώτης και άλλοι πέντε άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: