Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Γ.Παπανδρέου : «Είμαστε μια αναδυόμενη οικονομία»

Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στο Εconomic Club της Νέας Υόρκης

      Πρόσκληση στους επενδυτές απηύθυνε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο Εconomic Club της Νέας Υόρκης, μπροστά στην αφρόκρεμα της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής των ΗΠΑ.
    «Αντί να στοιχηματίζουν εναντίον της Ελλάδας, οι επιτήδειοι επενδυτές θα έπρεπε να βλέπουν την Ελλάδα ως μια πρόταση για βιώσιμη ανάπτυξη. Οι επιχειρηματίες που βλέπουν μπροστά θα έπρεπε να μετακινούνται στην ελληνική αγορά προσβλέποντας στην ανάπτυξη των εταιρειών τους στην Ευρώπη και ακόμα πιο πέρα. Αν η Ελλάδα δεν βρίσκεται στα ραντάρ σας ως μια αναδυόμενη οικονομία, μια μελλοντική ιστορία επιτυχίας, τότε θα πρέπει να μπει» επισήμανε ο Πρωθυπουργός.
     Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας χθες στο Εconomic Club της Νέας Υόρκης στους εκπροσώπους της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής των ΗΠΑ τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι μια απομονωμένη οικονομία» και τους κάλεσε να επενδύσουν στη χώρα μας.

     «Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και έχει σχέσεις με αναδυόμενες οικονομίες όπως η Τουρκία, η Μέση Ανατολή, η Μαύρη θάλασσα, τα Βαλκάνια. Η Κίνα έχει αναγνωρίσει τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα και αποφάσισε να επενδύσει στο λιμάνι του Πειραιά ως σταθμό για τις εξαγωγές της στην Ευρώπη».
     «Η Ελλάδα σήμερα είναι μια διαφορετική χώρα. Μια χώρα με αξιόπιστη κυβέρνηση, μια χώρα που βρίσκεται στον δρόμο για μακροχρόνια ανάπτυξη και σταθερότητα. Με την ηράκλεια προσπάθειά μας αποτρέψαμε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.
     Υπάρχουν πολλά ενθαρρυντικά σημεία ότι οι επενδυτές προσβλέπουν στις ευκαιρίες που έχει να προσφέρει η Ελλάδα» είπε.
      Ο κ. Παπανδρέου δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις έπειτα από την ομιλία του. Εγγυήθηκε για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και διευκρίνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν είχαν επενδύσει σε τοξικά ομόλογα, άρα είναι καλύτερα προετοιμασμένες για να βγουν από την κρίση.

     Επίσης, ρωτήθηκε για το τι συμβουλή μπορεί να δώσει σε μια άλλη χώρα που αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα.
     «Δεν περίμενα όταν εξελέγην από τον ελληνικό λαό να δίνω συμβουλές. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά όταν κοιτάζουμε στον καθρέφτη, ανεξάρτητα από το αν πετύχαμε ή όχι, να ξέρουμε ότι κάναμε το σωστό. Στόχος μου δεν είναι να κερδίσω τις επόμενες εκλογές, αλλά να πραγματοποιήσω αυτό για το οποίο με εξέλεξε ο ελληνικός λαός:
 -Να κάνω την Ελλάδα υπερήφανη γιατί είναι μια σπουδαία χώρα» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: