Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Προοιωνίζεται ντέρμπι για το Δήμο της Αθήνας


    Η πρώτη δημοσκόπηση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που διενήργησε η εταιρεία «Marc» για λογαριασμό του «Εθνους της Κυριακής» φανερώνει πολλές εκπλήξεις.
     Οσον αφορά τον Δήμο της Αθήνας, σύμφωνα με την έρευνα κοινής γνώμης της «Marc», ο Γ. Καμίνης βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση στην πρόθεση ψήφου από τον βασικό ανθυποψήφιό του και σημερινό δήμαρχο Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνη.
      Η απόσταση θεωρείται ότι μπορεί να καλυφθεί ακόμα και πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, εφόσον βελτιωθεί η αναγνωρισιμότητα του νυν Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία σήμερα είναι σχετικά χαμηλή.
       Στο ερώτημα ποιον υποψήφιο θα ψήφιζαν οι δημότες αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το 31% δηλώνει ότι θα ψήφιζε τον σημερινό δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη και το 28,5% τον Γ. Καμίνη. Επίσης το 6,8% προτιμά τον Γ. Σοφιανό του ΚΚΕ, το 4,1% τον υποψήφιο που θα αποφασίσει ο Συνασπισμός, ενώ το 7,4% δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών ο κ. Κακλαμάνης αποσπά το 38,9% των ψήφων και ο κ. Καμίνης το 34,5% με ένα 5,1% αναποφάσιστων και το 14,3% να υποστηρίζει ότι δεν θα ψηφίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: