Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου : «Θα βγούμε ενισχυμένοι από την κρίση»

O πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του ΟΗΕ

      Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μεμονωμένα σε ένα κόσμο που πλέον είναι αλληλοεξαρτώμενος υποστήριξε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) από το βήμα του ΟΗΕ στέλνοντας παράλληλα ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι η Ελλάδα θα εξέλθει ενισχυμένη από την κρίση.
     Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής για τους Στόχους της Χιλιετίας, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφέρθηκε στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που συντελούνται στην χώρα μας λέγοντας με έμφαση ότι "αποφασίσαμε να αλλάξουμε".
     Στη συνέχεια, μίλησε για την "πρόκληση της αλλαγής", συνδυάζοντας την περίπτωση της Ελλάδας με τη "βασική πρόκληση" των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.
      Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η  παγκόσμια κοινότητα έχει  τους πόρους για να γίνει η φτώχεια παρελθόν, για να εξαλειφθεί ο αναλφαβητισμός, για την πρόληψη πανδημιών και για την προστασία των γυναικών και των παιδιών, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι πολίτες ζητούν από τους πολιτικούς πολιτική βούληση για την υλοποίηση αυτών των στόχων και όπως επισήμανε, "δίκαια αναμένουν να πράξουμε περισσότερα για να διορθωθούν οι ανισορροπίες στο σημερινό σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: