Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σύμφωνο ρευστότητας για την τόνωση της αγοράς


       Τη σύναψη «Συμφώνου Ρευστότητας» για την τόνωση της επιχειρηματικότητας συμφώνησαν σήμερα οι Έλληνες τραπεζίτες με την κυβέρνηση.Οι βασικοί άξονες του Συμφώνου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι υπουργοί της κυβέρνησης με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).
Στη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα ρευστότητας που απασχολούν την αγορά, ο πολύ χαμηλός ρυθμός αύξησης στις χορηγήσεις δανείων, αλλά και η επέκταση του πυλώνα των εγγυήσεων του πακέτου στήριξης των τραπεζών κατά 25 δισ. ευρώ.
      Οι υπουργοί και το προεδρείο της ΕΕΤ συμφώνησαν οι τράπεζες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών των επιχειρήσεων που θα υπαχθούν στη ρύθμιση για την περαίωση. Ακόμη, συμφώνησαν να συμπράξουν στην υλοποίηση του νέου φορολογικού νόμου, σε τομείς όπως η λειτουργία επαγγελματικών λογαριασμών, ώστε να μειωθεί η χρήση των μετρητών.     Εξερχόμενος της συνάντησης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, διαβεβαίωσε ότι παρά τις δυσκολίες το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές και τόνισε πως στο πλαίσιο του «Συμφώνου Ρευστότητας» θα διοχετευτεί ρευστότητα στην αγορά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: