Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Γ.Μανιάτης :«Στα μέσα του 2012 θα είναι πραγματικότητα» - Το φυσικό αέριο «πάει» στην Πελοπόννησο

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης

      Το πράσινο φως για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την έγκριση της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση του αγωγού ως τη Μεγαλόπολη προκειμένου να τροφοδοτηθεί η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.
    Παράλληλα, όπως επισημαίνει το υπουργείο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τροφοδοσία με φυσικό αέριο των μεγαλύτερων πόλεων της βορειοανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου, καθώς θα διέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, του Άργους, του Ναυπλίου, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης.
    Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, σε δηλώσεις του επεσήμανε:
   «Στα μέσα του 2012, ένα έργο μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας για την Αργολίδα θα είναι πραγματικότητα.  Ξεκινά ο αγωγός φυσικού αερίου της Πελοποννήσου. Το φυσικό αέριο αποτελεί το βασικό καύσιμο της Δυτικής Ευρώπης. Είναι ένα καθαρό και φθηνό καύσιμο, που εξασφαλίζει μειωμένα ενεργειακά κόστη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

    Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από την πρώτη στιγμή, έθεσε ως πολιτική και αναπτυξιακή προτεραιότητα για την Πελοπόννησο την υλοποίηση του αγωγού της.
     Μέσα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι αναπτυξιακές μας δεσμεύσεις στους κατοίκους της Αργολίδας γίνονται πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: