Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μάχη για την επιβίωση της Χώρας

Ο πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Δίνουμε την μάχη απέναντι στο «δεν γίνεται» με απόλυτη σιγουριά ότι θα την κερδίσουμε, θα το μετατρέψουμε σε «ναι, γίνεται!», μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα όλα αυτά που έχει τις δυνατότητες να γίνει, τόνισε ο Γ.Παπανδρέου στην ομιλία του στη ΔΕΘ.
   «Η μάχη που δίνουμε είναι για την επιβίωση της Ελλάδας. Η μάχη δεν είναι μάχη που θα κερδίσει ή θα χάσει ο πρωθυπουργός ή η κυβέρνησή του. Αυτή την μάχη ή θα την κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. ... Μαζί, θα τα καταφέρουμε! Μαζί θα αναμορφώσουμε την Ελλάδα. Η πρόκληση δεν είναι κομματική. Είναι πατριωτική», τόνισε.
     «Μόλις πριν από λίγους μήνες όλοι θεωρούσαν δεδομένη ... τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Το θέμα δεν ήταν το «αν», αλλά το «πότε». Κι όμως. Με αγώνα όλων των Ελλήνων, με σκληρή προσπάθεια, με κόπο, με θυσίες, καταφέραμε να αποτρέψουμε αυτό που και εντός και εκτός της χώρας θεωρούσαν αναπόφευκτο.  Και αν σήμερα διατυπώνονται, ιδιαίτερα στον ξένο τύπο εγκωμιαστικά σχόλια για τη χώρα, για τη βούληση για αλλαγή, εγώ σήμερα θέλω να πω από καρδιάς σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό ότι είναι ο μόνος που αξίζει με το παραπάνω αυτούς τους επαίνους. Γιατί όσα καταφέραμε τους τελευταίους μήνες, τα καταφέραμε μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: