Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις και αύριο


       Οι ιδιοκτήτες φορτηγών -βυτιοφόρων δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αύριο, Τρίτη, οπότε εισάγετα στην Ολομέλεια το σχετικό νομοσχέδιο.
    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο υπουργός Μεταφορών κ. Δημ.Ρέππας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν νέες αλλαγές. 

    Ο υπουργός Μεταφορών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης να εκτελούν μεταφορές δημόσιας χρήσης προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα η αγορά από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών-βυτιοφόρων.
    Συμπλήρωσε ότι η διαρθρωτική αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση, έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια στις άλλες χώρες της ΕΕ και ανταποκρίνεται στις ανάγκες για το άνοιγμα της αγοράς, ώστε να δουλεύει με ανταγωνιστικούς όρους, ενώ διευκολύνει τους επαγγελματίες να ενταχθούν «στη νέα πραγματικότητα».
   Σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών-βυτιοφόρων, ο κ. Ρέππας είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι αστυνομία ή οι εισαγγελικές αρχές για τα όσα τους αφορούν, κάνουν αυτό που επιβάλει το καθήκον τους».Πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι σε περίπτωση που παρατηρείται πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς, θα πρέπει τα επιμελητήρια ή τα μέλη τους, να προβαίνουν σε συγκεκριμένη καταγγελία στις κατά τόπους αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές, ώστε να επιληφθούν αρμοδίως οι αρχές.

    Αποσαφήνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου, αφού, όπως είπε, κάτι τέτοιο, ουσιαστικά οδηγεί σε παράταση του ελλείμματος της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: