Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η γκιλοτίνα της Ρηγίλλης αποκεφαλίζει Σκυλακάκη

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής  κ. Θ. Σκυλακάκης

    Η γκιλοτίνα που έχει στηθεί στη Ρηγίλλης για τα στελέχη του κόμματος που υπερασπίζονται το μνημόνιο έπεσε χθες, ''αποκεφαλίζοντας'' αυτή τη φορά τον ευρωβουλευτή κ. Θ. Σκυλακάκη, ο οποίος με χθεσινή απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά βρέθηκε εκτός κόμματος.
   Ο ευρωβουλευτής κ. Θ. Σκυλακάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα 99,5» εξέφρασε σοβαρές ενστάσεις με την οικονομική πολιτική που προβάλλει ο κ. Σαμαράς.
   Σύμφωνα με πληροφορίες ο ευρωβουλευτής είχε προαναγγείλει ότι θα έθετε θέμα στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ σχετικά με τη θέση του κ. Σαμαρά για τη μείωση του ελλείμματος και θα ζητούσε αλλαγή στάσης, με το αιτιολογικό πως η πρόταση της ΝΔ παραπλανά τους πολίτες.
    Μετά τη διαγραφή του από την ομάδα των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών, η ΝΔ θα ζητήσει πιθανότατα την αποπομπή του κ. Θ. Σκυλακάκη και από την ευρωομάδα του ΕΛΚ. Κάτι τέτοιο όμως ούτε εύκολο είναι ούτε δυνατόν, καθώς για την αποπομπή ευρωβουλευτή από ευρωομάδα απαιτούνται πολύπλοκες διαδικασίες και με κριτήρια πολύ διαφορετικά από τα κριτήρια διαγραφής από τα ελληνικά κόμματα, καθώς η ελευθερία γνώμης των ευρωβουλευτών είναι απολύτως κατοχυρωμένη.

    Για να αποβληθεί ο ευρωβουλευτής, θα πρέπει να το αποφασίσει με πλειοψηφία 2/3- έπειτα από μυστική ψηφοφορία- η Ολομέλεια του ΕΛΚ.
    Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η ΝΔ διά της επικεφαλής της, της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου, οφείλει- αν κινήσει τη διαδικασία να εξηγήσει ότι ο κ. Σκυλακάκης εξέφρασε αντίθετη άποψη από το ΕΛΚ, το οποίο όμως έχει αντιταχθεί στη στάση της ΝΔ να καταψηφίσει το μνημόνιο.
   Ο ίδιος αρνείται να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα, αγνοώντας τις φωνές των «προεδρικών».
   Με δηλώσεις του έβαλε τέλος στη συζήτηση για το εάν θα κρατήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα κρατήσω την εντολή που μου δόθηκε μέχρι το τέλος της θητείας μου».
    Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι επιθυμεί να παραμείνει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: