Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν πείθει η ΝΔ με τη στρατηγική του «αντιμνημονιου»

     Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για «Το Βήμα» δύο ημέρες μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, παρατηρείται σημαντική μεταστροφή της κοινής γνώμης σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις και μια δυναμική υπέρ της εφαρμογής της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. 
      Το 50,9% των συμμετεχόντων στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να σταματήσει η ΝΔ την επίμονη μάχη κατά του μνημονίου, ενώ το 39,1% εξακολουθεί να πιστεύει ότι η μάχη αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί.
    Το δεύτερο σημαντικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης της Κάπα Research είναι ότι όσο πλησιάζουμε στις κάλπες των
αυτοδιοικητικών εκλογών οι ψηφοφόροι αρχίζουν και πάλι να συσπειρώνονται γύρω από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, τα οποί συγκεντρώνουν και πάλι, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, ποσοστό άνω του 50%, παρ΄ ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (28,7%).

      Το ΠαΣοΚ εξακολουθεί να διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα 7,8 ποσοστιαίων μονάδων συγκεντρώνοντας 29,1% έναντι 21,3% της ΝΔ, 7,7% του ΚΚΕ, 4,55% του ΛΑΟΣ και 2,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: