Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Θετική η αποτίμηση του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου

  «Ήταν ένα ταξίδι, με πάρα πολλές επαφές, συναντήσεις, αλλά και ''αποτελέσματα" δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι αξιοποιήθηκε η παρουσία του σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον για να προβληθούν τα θέματα προτεραιότητας που αφορούν τη χώρα μας, με πρώτα τα οικονομικά».
   Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι:
  «έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε σημαντικά βήματα, με την αποδοχή πια, όπως ακούσατε απ’ όλες τις πλευρές, από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν, μέχρι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και άλλους φορείς και παράγοντες, που αναγνωρίζουν όχι μόνο τις προσπάθειες, αλλά και την επιτυχή πορεία».
    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στις συναντήσεις του, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, συζήτησε ζητήματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, περιφερειακά και διεθνή, καθώς και ανθρωπιστικά θέματα.
    Σε ερώτηση για τη συμφωνία με το Κατάρ και για το «ενδεχόμενο οι Καταριανοί να μετατρέψουν το χώρο του Ελληνικού σε Λας Βέγκας», ο Πρωθυπουργός είπε: «Μια κυβέρνηση που θέλει, μπορεί να βάζει όρους και αναπτυξιακό μοντέλο ότι γίνεται μέσα στη φιλοσοφία της πράσινης, βιώσιμης ανάπτυξης και όχι στην τσιμεντοποίηση. Ο,τι κάνουμε θα υπάρχει αμοιβαίο όφελος και στον τουρισμό υψηλής ποιότητας και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ανάπτυξη περιοχών που θα δώσουν ποιότητα ζωής στις πόλεις. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: