Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

''Ολοήμερα τα νοσοκομεία που ανήκουν στο ΕΣΥ ''


         Την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων που ανήκουν στο ΕΣΥ με την επέκταση των εξωτερικών ιατρείων και τη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέραν του τακτικού ωραρίου, ανακοίνωσε  η υπουργός Υγείας.
       Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο,όλα τα νοσοκομεία που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) θα λειτουργούν καθημερινά τις πρωινές ώρες και στο εξής απογευματινά ιατρεία στο σύνολο σχεδόν των μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας, αλλά και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων σε ολόκληρη τη χώρα.
       Για την κάλυψη επιπλέον αναγκών δύναται να συμμετέχει στη λειτουργία του νοσοκομείου πέραν του τακτικού ωραρίου και το επικουρικό προσωπικό όλων των κλάδων.
       Στα απογευματινά ιατρεία θα γίνονται στο εξής και εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ακόμη και οι πανεπιστημιακοί γιατροί είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τους ασθενείς και να λειτουργούν το ιατρείο μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, κάτι που προϋποθέτει ότι θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία που διατηρούσαν μέχρι σήμερα και τα οποία είχαν σχέση με το νοσοκομείο στο οποίο εργάζονται.
      Το σχετικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα. Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου σε περίπου 25 μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και σε πέντε-έξι πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας, ενώ σιγά-σιγά θα επεκταθεί στο σύνολο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: